Španělský ptáček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na osminky, okurky rozkrojíme podélně a cibuli na kolečka. Plátky masa očistíme a nakrojíme po stranách, aby se nekroutily. Paličkou maso důkladně naklepeme. Každý
plátek masa osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na hořčici položíme kousek vejce, plátek okurky, uzeniny a cibule.

Závitky zarolujeme a převážeme nití. V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme moukou zaprášené závitky, zprudka osmahneme ze všech stran, snížíme teplotu, podlijeme vývarem a dusíme doměkka 30 - 45 minut, dle velikosti ptáčků a kvality masa.

Podáváme s knedlíkem, ale též s rýží, nebo bramborami.

Poznámka k receptu

Španělský ptáček je optimální na experimenty. Můžeme ho vlastně naplnit vším, co nám zbylo v chladničce: sýr, žervé, houby, špenát, pórek, šunka, salám, kyselé zelí, kousky zeleniny. Dochutit ho můžeme různými druhy koření, nebo česnekem.

Také budete potřebovat potravinářskou nit anebo pokud si chcete zjednodušit práci, zakupte speciální svorky na ptáčky. Jsou velice šikovné, a to na jakékoliv závitky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...