Roštěnky plněné paprikou a slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechnu zeleninu opláchneme a očistíme. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a každou polovinu rozkrojíme podélně na čtyři kusy. Maso zakryté fólií jemně rozklepeme, nakrojíme okraje, posolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, 2 kousky papriky a 1/4 sýru nakrájenou na plátky. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji. Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C.

Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo pokrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájený celer a orestujeme. Osolíme, přidáme plátky oloupaného česneku, protlak, tymián a pomalu necháme dusit pod poklicí. Po 5 minutách přidáme rajčata a cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.

Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přimícháme do zeleniny a krátce provaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky a doplníme uvařenou rýží.

Poznámka k receptu

Přípravu večeře ještě urychlíte, když maso předem osolíte, mírně opepříte a na čtyřiadvacet hodin naložíte do kvalitního oleje - rychleji změkne a bude křehké.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde