Rostbíf II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte, svažte provázkem, aby drželo tvar, důkladně osolte a potřete olejem. Pánev rozpalte na maximum, ztlumte a maso opečte ze všech stran, vyjma řezných ploch, aby mělo rovnoměrnou, tenkou a opečenou „kůrku“.

2. Opečené maso potřete ze všech stran hořčicí a dejte do malého pekáče s mřížkou. Pokud nemáte mřížku, pomozte si špejlemi, které na dno vyskládáte do tvaru mřížky, maso by totiž nemělo sedět přímo na dně. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 120 °C a pečte 2 hodiny a 15 minut. Maso nechte dojít 20 minut ve vypnuté troubě. Vyndejte je, zbavte provázků a nechte ještě pár desítek minut odpočinout, musí mít šanci zatáhnout se, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Pak krájejte na co nejtenčí plátky.

Poznámka k receptu

Zajděte k řezníkovi pro kus vyzrálého, které je základem úspěchu. Ideální je vysoký roštěnec, ale dobře poslouží i ořech. Určitě maso nekrájejte hned po vytažení z trouby, dejte mu šanci, aby do sebe natáhlo všechny šťávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...