Levný tatarský biftek

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso ihned po zakoupení uložíme do mrazničky a těsně před přípravou ho pozvolna rozmrazíme. Krk pak pečlivě zbavíme všech tučných částí a blan, dvakrát umeleme v masovém strojku a rozdělíme na 4 porce, z kterých utvoříme na talířích bochánky.

Do každého bochánku uděláme důlek a rozklepneme do něj žloutek. Po obvodu každého talíře pak dáme vždy lžičku hořčice a kečupu a trochu nadrobno nasekané cibule, které si každý vmíchá spolu se solí a pepřem do masa sám podle své chuti.

Plátky chleba osmažíme dozlatova na oleji, položíme je na prkénko, přidáme stroužky česneku a podáváme spolu s tatarákem.

Poznámka k receptu

Odstraněné tučné části a blány z masa rozhodně nevyhazujte, ale uvařte z nich vývar na polévku.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...