Flanksteak s teplým čočkovým salátem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Červenou čočku namočíme na 4 hodiny do studené vody, pak ji zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Cibuli oloupeme, papriku omyjeme a zbavíme semínek, obojí nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na lžíci oleje. Přidáme čočku, prohřejeme, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přimícháme zelenou petrželku.

Porce masa osolíme, opepříme, vetřeme do nich pár kapek oleje a necháme je 30 minut odležet v chladu. Pak je necháme asi 15 minut ohřát na pokojovou teplotu, vložíme je do rozpálené pánve a zprudka je opečeme z každé strany 5 7 minut (podle velikosti) tak, aby byly středně propečené (na medium). Necháme je 4 - 5 minut stát, pak je vyjmeme a v pánvi s výpekem rozpustíme 2 lžíce másla.

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s čočkovým salátem.

Poznámka k receptu

Flank steak je část hovězího pupku a v našich obchodech nebývá snadno k sehnání. Ale můžete na něj narazit v dobrých řeznictvích nebo i na farmářských trzích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...