Filírovaný flank steak

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso vyndejte z lednice alespoň hodinu před grilováním, aby mělo pokojovou teplotu. Rozpalte gril, mřížku potřete špekem a steaky grilujte 6 minut z každé strany. Pak je odložte stranou a nechte 15 minut odpočinout, aby se maso zatáhlo a všechna šťáva zůstala uvnitř.

2. Mezitím připravte tzatziki a ochucený olej. Jogurt dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, nasekaný kopr a osolte. Okurku nakrájejte na kolečka nebo nastrouhejte (v tom případě z ní důkladně vymačkejte přebytečnou tekutinu) a vmíchejte ji do jogurtu. Do malé misky vlijte olivový olej, přidejte citron a lístky tymiánu.

3. Odpočatý steak nakrájejte na tenké plátky (filírujte) a namáčejte do ochuceného oleje. Podávejte s tzatziki.

Poznámka k receptu

Flank steak nemusíte marinovat, vyzrálé maso nic nepotřebuje. Dobře ale uděláte, když grilovaný kousek namočíte v ochuceném oleji.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...