Domácí hovězí cheeseburger se sýrem cheddar

Postup přípravy

Základem každého dobrého burgeru je kvalitní steakové maso, poměr libového masa a kvalitního tuku minimálně 80/20 %. Maso nameleme, poté osolíme a opepříme.

Uděláme z něj placku maximálně 2 cm vysokou. Je dobré je udělat ji větší než je velikost housky, při grilování se maso trochu speče. Když dáte hamburger na rošt, důležité je, aby se griloval pozvolna, aby se maso nespálilo.

Dobré je burger dokončit na studenější části grilu pod pokličkou, aby si zachoval svoji šťavnatost. Po ugrilování nechte maso odpočinout alespoň 5 minut.

Poté si vezmete sezamovou housku na hamburger, rozříznete ji, na chvilku obě části umístíte na grilovací rošt rozkrojenou částí. Poté je sundáte a vrstvíte do nich suroviny.

Na spodek namažete wasabi omáčku, pak dáte rukolu, poté přijde maso a na něj sýr čedar, na něj dáte nakrájené rajče na plátky, sterilovanou okurku a cibuli osmaženou do zlatova. Na horní část housky namažete trochu majonézy a přiklopíte jí cibulku.

Poznámka k receptu

Hamburger je nejlépe servírovat s domácími hranolkami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde