Falešný tatarský biftek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Salám pomelte v mlýnku na maso, osolte ho, opepřete a okmínujte. Přidejte pálivou papriku, drobně pokrájenou cibulku i sterilované okurky, hořčici, kečup a worcesterskou omáčku.

2. Směs řádně promíchejte a nechte alespoň 15 minut odležet na chladném místě.

3. Pokud do ní žloutky zapracujete hned, postačí dva. Když se ovšem rozhodnete – podobně jako u pravých „tataráků“ – vytvářet ze směsi bochánky se žloutky umístěnými do jejich středů, budete potřebovat čtyři.

4. Jako nezbytná příloha k nim patří – jak jinak – topinky, a to řádně potřené česnekem.

Poznámka k receptu

Receptů na falešné tatarské bifteky koluje ale mezi lidmi mnohem více. Místo salámu můžete použít nastrouhané brambory uvařené ve slupce, restované čerstvé houby, cukety…, nebo kombinovat od každého něco.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...