Paštika z jatýrek v listovém košíčku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V pánvi rozehřejte olej. Pokrájejte cibuli nadrobno a nechte na rozpáleném oleji zpěnit. Nadrťte česnek a společně s očištěnými kuřecími játry přidejte do pánve. Duste tak dlouho, dokud se veškerá tekutina nevypaří.

2. Přendejte obsah pánve do misky, zasypte tymiánem, špetkou soli a pepře a společně s máslem a šlehačkou rozmixujte.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto rozválejte a vykrájejte z něj formičkou kolečka. Ze zbytku těsta utvořte válečky a z nich vytvarujte ke každému kolečku vyvýšený okraj. Takto připravené kousky dejte do trouby a pečte dozlatova (asi 15 minut).

4. Po vychladnutí je naplňte paštikou a dozdobte opraženými mandlovými plátky, najemno pokrájenou feferonkou a řeřichou.

Poznámka k receptu

Použijte kachní játra a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...