Mandlové kuře s bylinkovým kuskusem

Seznam surovin

Dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Prsa očistěte a podélně prokrojte, abyste získali tenčí plátky, které se snadněji propečou. Každý kousek osolte a opepřete. Asi ¾ mandlí rozmixujte s moukou na hrubší strouhanku, pak ji vsypte do hlubokého talíře a přimíchejte zbylé plátky mandlí. V dalším hlubokém talíři rozšlehejte vejce. Kousky masa protáhněte vejcem a obalte v mandlích. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 - 25 minut dozlatova.

2. Kuskus zalijte vroucí vodou (množství ověřte na krabici, obvykle to bývají 2 díly vody na 1 díl kuskusu), promíchejte a nechte odstát. Mezitím nasekejte rozmarýn a petrželku. Hotový kuskus zakápněte olejem a vmíchejte do něj bylinky. Nakonec smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k hotovému kuřeti a kuskusu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...