Kuřecí stehna s houbovým přelivem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby asi hodinu předem namočte do mléka. Stehna operte, osušte a osolte. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupejte, nakrájejte na nudličky a osmažte na 2 lžících másla. Přidejte maso, podlijte trochou vývaru a pod pokličkou duste doměkka. Houby slijte a poduste na lžíci másla. Květák omyjte, rozeberte na růžičky a v osolené vodě uvařte doměkka.

Hotová stehna přendejte do jiné nádoby a uchovejte v teple. Ze 100 g másla a mouky připravte světlou jíšku, rozřeďte ji vývarem a vydušenou šťávou a za stálého míchání 5 minut povařte.
Omáčku přeceďte a smíchejte s houbami a květákem. Vše rozmixujte, přilijte smetanu, ochuťte solí, pepřem a kapkou octa nebo citronové šťávy a asi 2 minuty povařte.

Omáčkou přelijte stehna rozdělená na porce, ozdobte zelenou petrželkou a podávejte s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží a hlávkovým salátem.

Poznámka k receptu

Těsně před podáváním můžete v omáčce rozmíchat 1 žloutek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...