Kuřecí drůbky s lufou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí drůbky očistěte (žaludky promněte alespoň jednou v soli) a nakrájejte na menší kousky. Lufu oškrábejte škrabkou na brambory, podélně rozpulte a nakrájejte šikmo na plátky. Klíčky mungo omyjte a nechte okapat.

2. Šalotku nakrájejte nadrobno a polovinu jí orestujte v pánvi nebo ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte drůbky a nechte je chvilku zatáhnout (pokud používáte žaludky, restujte je první, a až po 4 - 5 minutách přidejte játra). Přilijte 1,5 lžíce rybí omáčky a přisypte špetku soli. Po 10 - 12 minutách přesuňte obsah pánve na talíř.

3. Pánev s olejem znovu rozpalte a orestujte v něm zbytek šalotky. Až začne zlátnout, přidejte lufu, dochuťte ½ lžíce rybí omáčky a restujte 4 - 5 minut. Asi minutu před koncem restování přidejte klíčky mungo a kuřecí směs a promíchejte. Před podáváním pokrm posypte čerstvě mletým pepřem.

Poznámka k receptu

Vietnamci nepodávají jídla v jednotlivých chodech, ale všechna najednou. Jasmínová rýže, která tento pokrm jedinečně doprovodí, tak už leží na stole spolu s kaprem. Pokud ne, určitě na ni nezapomeňte. Na lufu se poptejte svého nejbližšího vietnamského prodejce zeleniny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...