Voňavé marocké kuře

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži vypereme ve studené vodě, zalijeme vývarem a zvolna uvaříme pod pokličkou doměkka. Ochutíme ji polovinou šafránu, přimícháme k ní rozinky, mandle a cukr, přidáme polovinu másla, zázvor a zbytek šafránu, rýži opět důkladně promícháme a dochutíme solí.

Očištěné kuře osolíme, opepříme, naplníme ho rýžovou směsí a zašijeme ho nití nebo uzavřeme jehlou. Kuře potřeme na povrchu zbylým máslem, posypeme kari a položíme do pekáče vymazaného olejem. Podlijeme ho trochou vody, zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 40 minut.

Pak kuře odkryjeme, zvýšíme teplotu na 170 °C a kuře dopečeme dozlatova. Během pečení kuře průběžně podléváme vodou a přeléváme výpekem.

Poznámka k receptu

Dejte pozor, abyste kuře nepřekořenili, zejména skořicí, zázvorem a pepřem. Pokud používáte nově koupené sáčky s tímto kořením, raději ho přidejte trochu méně.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...