THAJSKÉ BAZALKOVÉ KUŘE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hlubší misce míchejte rybí a sójovou omáčku, cukr a 1 lžíci vody, dokud se cukr zcela nerozpustí. Očistěte kuřecí prsa, nakrájejte je na tenké plátky a naložte je do vzniklé marinády. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek nadrobno a chilli papričku na kolečka, bazalku natrhejte nahrubo.

2. Ve větší pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli, česnek a chilli papričku. Přidejte kuřecí maso i s marinádou, cukrový hrášek a restujte, aby se kuře propeklo. Pak pánev stáhněte z plotny, vmíchejte polovinu bazalky a nechte ji zavadnout. Těsně před podáváním vmíchejte zbylou bazalku, servírujte s rýží.

Poznámka k receptu

Cukrový hrášek bývá k dostání ve větších obchodech, a pokud ne, určitě na něj narazíte v prodejnách s asijskými potravinami. Jídlo můžete připravit i bez něj, bude to ale jen poloviční radost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...