Surinamské kuře na zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí části omyjeme, osušíme a zprudka je ze všech stran opečeme 10 minut na rozehřátém másle se lžící oleje.

Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrolu na zbylém oleji, přidáme zelí i s nálevem, vmícháme na kousky nakrájenou feferonku zbavenou semínek a nastrouhaný zázvor.

Na zelí položíme kousky opečeného kuřete, vše přelijeme výpekem z kuřete, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Pak přidáme kapii zbavenou semínek a nakrájenou na kousky a společně ještě 5 minut podusíme. Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Pro dětičky: kuře nejdříve vykostěte a vynechte také pálivou feferonku.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...