Sladké voňavé kuře

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do velké pánve, kterou lze použít i do trouby (nebo případně pekáčku) nalijeme obě sójové omáčky a rýžový ocet, přidáme med, zázvor nakrájený na tenké plátky, badyán, skořici, chilli papričky a oloupané podrcené stroužky česneku. Pánev postavíme na sporák a směs zprudka přivedeme k varu.

Kuře omyjeme, osušíme a nohy k sobě svážeme kuchyňským provázkem. Vložíme ho do vroucí směsi prsíčky dolů a celé ho pomocí lžíce směsí přelijeme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 40 minut (po 20 minutách kuře přelijeme šťávou z pánve).

Kuře opatrně otočíme prsíčky nahoru, pečeme ještě 30 minut a každých 10 minut ho přeléváme šťávou z pánve.

Hotové kuře vyjmeme z pánve a šťávu přecedíme do omáčníku nebo misky. Kuře naporcujeme, ozdobíme hráškovými výhonky a podáváme se šťávou na přelití.

Poznámka k receptu

Připravte si k voňavému a nasládlému kuřeti jako přílohu rýžové nudle, které jsou opravdu nenáročné na přípravu, nebo případně rýži.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...