Pošírovaná kuřecí prsíčka s glazírovanou karotkou

Seznam surovin

Na mrkev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa zbavíme kůže a vložíme je do hrnce. Zalijeme je vývarem, zahřejeme, těsně pod bodem varu ztlumíme plamen a prsa velmi zvolna „vaříme“ - pošírujeme asi 30 minut (teplota by neměla přesáhnout 95 °C). Díky tomu si maso zachová cenné látky i chuť.

Mezitím v kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou karotku nakrájenou na tenká kolečka. Ochutíme ji solí a bílým pepřem, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a krátce podusíme pod pokličkou za občasného zamíchání, až karotka změkne. Nakonec karotku podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařila kuřecí prsa.

Měkkou mrkev rozdělíme na talíře, přidáme pošírovaná kuřecí prsa a podáváme například s vařenými bramborami.

Poznámka k receptu

Cílem glazírování je vytvořit na povrchu karotky lesklou vrstvu. Spolu s máslem můžete na pánvi rozpustit i půl lžičky cukru.

Místo kuřecích prsou můžete stejným způsobem uvařit i rybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...