Pollo all’arrabbiata

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuře omyjte, osušte a naporcujte na 6–8 kusů. Pancettu pokrájejte na kousky a osmažte na oleji, pak do hrnce dejte kousky kuřete a zprudka je osmahněte ze všech stran, aby se maso zatáhlo, a vyndejte z hrnce.

2. Do výpeku v hrnci vsypte nadrobno nasekanou cibuli a oloupané stroužky česneku (ty ponechte vcelku). Chvíli opékejte, pak do hrnce vraťte maso, vlijte víno a nechte odpařit alkohol. Postupně přidávejte nasekané chilli papričky, rajčata z plechovky a passatu.

3. Podle chuti osolte a přiklopené duste zhruba hodinu, aby maso odpadalo od kostí. Dochuťte solí a pepřem, podávejte posypané petrželkou.

Poznámka k receptu

Arrabbiata obvykle v jídelních lístcích označuje těstoviny s pěkně ostrou omáčkou. (Arrabbiata znamená v italštině rozzlobená.) V Umbrii ovšem milují s touto omáčkou kuře, stejně dobře bude chutnat i králík nebo krůtí stehna. Výbornou přílohou je polentová kaše.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...