PEČENÉ KUŘE S CITRONY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory vydrhněte a podélně rozkrojte na čtvrtiny, fenykl nakrájejte na plátky, dejte do pekáče a promíchejte. Bylinky nasekejte a spolu s prolisovanými stroužky česneku a čerstvě mletým pepřem vmíchejte do másla. Citron propíchejte vidličkou, aby později při pečení pouštěl šťávu.

2. Kuře zevnitř i zvenku důkladně osolte, do břišní dutiny vložte citron a nohy svažte kuchyňským provázkem. Uvolněte kůži na prsou a do vzniklé kapsy vetřete asi polovinu bylinkového másla. Zbytkem másla potřete kuře, část můžete rozdělit i na zeleninu v pekáči.

3. Ochucené kuře položte do pekáče na zeleninu prsíčky dolů, podlijte vínem a pečte na 200 °C asi 1 hodinu, v polovině doby pečení kuře obraťte a pravidelně přelévejte vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu

Citron vše provoní, bylinkové máslo zajistí, že se jemné maso nevysuší. Brambory a fenykl jsou skvělá příloha a kuře se díky ní v pekáči kvalitně propeče.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...