Kuskus s kuřetem

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuskus připravte podle návodu na obalu.

2. Mezitím na pánvi rozpalte olej a maso nakrájené na kousky v něm po všech stranách opečte.

3. Přidejte nakrájenou zeleninu, osolte a duste pod pokličkou 15 minut.

4. OMÁČKA: Rozinky namočte do vlažného čaje (alespoň na 10 minut). Osmažte v rendlíč- ku na oleji rajčatový protlak a nabobtnalé rozinky, přidejte harisu, osolte a pomalu vařte asi 2 minuty.

5. Kuskus promíchejte se zeleninou a masem. Podávejte ho posypaný nasekanou hladkolistou petrželkou. Omáčku servírujte zvlášť, nebo jí kuskus přelijte.

Poznámka k receptu

Tip: Ochucený kuskus si připravíte snadno doma. 1 lžičku mleté kurkumy, špetku drcených feferonek a ½ lžičky mletého římského kmínu promíchejte se suchým kuskusem a pak zalijte vroucí vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...