KUŘECÍ SUPREME S DIPEM A SALÁTEM TABBOULEH

Seznam surovin

Kuře:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte maso: pokud můžete, párkrát do něj udeřte tenderizérem (bude křehčí a koření se dostane všude). Ze soli, pepře a cukru připravte suchou marinádu a maso v ní ze všech stran obalte, pak je posypte pár lístky tymiánu a nastrouhanou citrusovou kůrou. Marinujte ideálně do druhého dne v lednici, nebo alespoň 2 hodiny při pokojové teplotě. Nakonec maso potřete olejem a grilujte – nejdřív kůží dolů – na rozpá- leném grilu (zabere to asi 10–12 minut). Před podáváním nechte aspoň 3 minuty odpočinout pod alobalem mimo gril.

2. Bílý jogurt promíchejte s trochou soli, pepře, případně s chilli. Dip před podá- váním vychlaďte. Bulgur dejte do vyšší misky, osolte, opepřete a zalijte téměř dvojnásobkem vroucí vody nebo drůbežího vývaru. Misku pečlivě přiklopte. Počkejte, dokud bulgur nevsákne veškerou vodu – bude to trvat asi 20 minut.

3. Mezitím smíchejte olej s citronovou šťávou, špetkou pepře a česnekem utřeným se solí. Rajčata na spodní straně nařízněte do kříže, krátce spařte ve vroucí vodě a ihned zchlaďte ve studené. Pak je oloupejte a spolu s okurkou nakrájejte na malé kostky. Bylinky nakrájejte nadrobno a cibuli na jemné kostičky. Pokud v bulguru zůstalo trochu vody, teď ji slijte. Nakonec do bulguru vmíchejte rajčata, okurku, bylinky, ochucený olej i jogurt. Podle potřeby dochuťte. Před podáváním nechte salát odležet a vychladit. Podávejte s odpočatým kuřecím masem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...