Kuřecí stehýnka s tmavou čokoládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celá kuřecí stehna rozdělíme v kloubu na dvě části, omyjeme je, osušíme a osolíme. Tequillu smícháme s limetkovou šťávou, nastrouhanou limetkovou kůrou a nasekaným koriandrem. To této směsi naložíme připravená stehna a necháme je v chladu odležet.

Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky a osmahneme je spolu s oloupaným nakrájeným česnekem a nakrájenými chilli papričkami v pekáčku na rozehřátém oleji. Vložíme kousky kuřete a zprudka je ze všech stran osmahneme. Přidáme mandle, propláchnuté rozinky a švestky, nakrájená oloupaná rajčata, nakrájenou papriku zbavenou semínek, omytý a očištěný pórek nakrájený na špalíčky, oregano, hřebíček, skořici a pepř, osolíme a podlijeme vodou. Pekáček zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

Z pekáčku odstraníme poklici a maso dále pečeme, aby získalo hezkou zlatavou barvu. Nakonec do šťávy k masu vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vše vyjmeme z trouby, necháme asi 2 minuty stát a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Jako přílohu podávejte vařené brambory nebo čerstvé pečivo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...