Kuřecí prsíčka na šalvěji s risottem

Seznam surovin

Na risotto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na čerstvá kuřecí prsíčka vložíme lístky šalvěje, přidáme sůl, pepř a zprudka opečeme na pánvi z obou stran na olivovém oleji.

Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 7 minut. Potom přidáme máslo, víno a vývar a počkáme, až omáčka zredukuje.

Servírujeme s blanšírovaným chřestem: Chřest očistíme a dáme vařit do vroucí vody s oloupaným citronem, solí a cukrem. Vaříme na mírném ohni 2 minuty.

Příprava chřestového risotta:Na pánvi orestujeme šalotku na másle, přidáme Arborio rýži, bílé víno a polovinu vývaru, přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Potom přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený čerstvý chřest a pozvolna přidáváme druhou polovinu vývaru.

Na závěr přidáme parmazán a podle potřeby sůl a pepř.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...