Kuřecí prsa s jahodami

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou a osušíme. Pak je osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme několik lžic oleje, vložíme do ní ochucená kuřecí prsa a opečeme je z obou stran asi 3 minuty. Opečené maso vyjmeme a uložíme v teple.

Do masového výpeku v pánvi vmícháme švestková povidla, zalijeme je červeným vínem, přidáme sójovou omáčku a povaříme do mírného zhoustnutí. Hotovou omáčku dochutíme pepřem, případně i trochou soli.

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.

Opečená kuřecí prsíčka také nakrájíme ostrým nožem na plátky a střídavě s plátky jahod je rozložíme na talíře. Každou porci doplníme horkou omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Poznámka k receptu

Do omáčky můžete místo švestkových povidel použít jahodovou marmeládu. Povidla ze švestek mají ale ostřejší chuť a omáčka bude díky nim pikantnější, což je u nepříliš výrazného kuřecího masa výhodou. Vynikající jsou i krůtí prsa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...