Kuřecí játra s citronem a česnekem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kůru z citronu nakrájíme na proužky, zalijeme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme 15 minut marinovat.

Játra očistíme a promícháme se lžící olivového oleje. Vložíme je do rozpálené pánve s nepřilnavým povrchem, zprudka je z obou stran opečeme tak, aby povrch byl tmavě hnědý a játra uvnitř zůstala růžová, a přeložíme je na papírový ubrousek. Do pánve s výpekem z jater přilijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu. Přidáme nakrájený česnek, polovinu nastrouhaného sýru, smetanu a muškátový oříšek, opepříme, omáčku rozmixujeme se zbytkem olivového oleje a dochutíme citronovou šťávou a solí.

Do malé pánve nalijeme slunečnicový olej a ohřejeme ho. Marinovanou citronovou kůru necháme odkapat, opatrně ji vložíme do zahřátého oleje a osmahneme ji. Kůra se téměř okamžitě zbarví dozlatova, takže ji ihned vyklopíme i s olejem do síta položeného nad miskou a necháme odkapat.

Játra osolíme, promícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, posypeme zbytkem nastrouhaného sýru, petrželkou a osmaženou citronovou kůrou a ihned podáváme.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...