Kuře Tandoori

Seznam surovin

Na marinádu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře stáhneme z kůže (kromě křídel) a naporcujeme tímto způsobem: křídla necháme celá, stehna rozdělíme na dvě části, prsa na čtyři díly a zadní část kostry necháme s biskupem či bez něj. Silnější kousky, jako například stehna, nařízneme na několika místech až ke kosti.

V hrnku rozpustíme sůl s citronovou šťávou. V mističce smícháme šafrán s dvěma lžícemi horké vody.

Všechny suroviny na marinádu smícháme a několik lžic marinády nalijeme do kastrolu, abychom zakryli dno. Kousky kuřete potřeme citronovou štávou se solí a rozložíme je vedle sebe na dno kastrolu, až ho celé zakryjeme. Kousky kuřete pokapeme šafránovou vodou, naneseme další vrstvu marinády a na ni opět naskládáme zbylé kousky kuřete, které potřeme citronovou štávou a opět zakryjeme marinádou. Hrnec zakryjeme poklicí a maso necháme asi den odležet v chladničce.

Na pekáč položíme kousek másla. Jednotlivé kousky kuřete vyjmeme z marinády a marinádu z masa oškrábeme nožem (pokud trochu marinády na kuřeti zůstane, nevadí to). Vše narovnáme do pekáče a vložíme do vyhřáté trouby. Maso pečeme nejprve zprudka (asi při 220 °C) a pak můžeme teplotu stáhnout na 180 °C a kousky kuřete obrátíme, případně podlijeme trochou horké vody. Maso průběžně obracíme, aby bylo ze všech stran stejně propečené, a pečeme celkem asi 1 hodinu. Podáváme s bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...