Kuře s houbovou nádivkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře omyjeme a osušíme. Rohlíky rozlámeme na kousky, zalijeme je mlékem a necháme rozmočit. Pak k nim přidáme vejce, polovinu očištěných žampionů nakrájených na malé kousky, libeček a saturejku a jednu očištěnou, najemno nakrájenou jarní cibulku, osolíme, nádivku dobře promícháme a zahustíme strouhankou.

Kuře omyjeme, osušíme a břišní dutinu naplníme nádivkou. Přes otvor přetáhneme kůži a sepneme ji párátky nebo kuchyňskou jehlou.

Celý povrch kuřete posypeme oběma mletými paprikami smíchanými s jednou lžící soli, kuře vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Pak kuře polijeme olivovým olejem, podlijeme 1 dl vody, obložíme ho zbylými žampiony nakrájenými na čtvrtky a zbylými dvěma cibulkami nakrájenými na kousky dlouhé asi 5 cm a pečeme dalších asi 40 minut, dokud kuře nezíská zlatavou kůrčičku.

Poznámka k receptu

Pokud použijete do nádivky houby z lesa, předem je krátce orestujte na troše oleje. Houby, které přidáte do pekáčku k naplněnému kuřeti, stačí jen očistit a nakrájet.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...