Kuře po provensálsku a pečené brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte kuře: v míse smíchejte víno, sůl, olej, hořčici, ocet a nasekané bylinky a do vzniklé marinády naložte kuřecí stehna. Marinujte asi 30 minut.

2. Brambory mezitím nakrájejte na silnější plátky, osolte a dejte je do větší mísy. Česnek, petrželku a pepř rozmixujte s olejem, přilijte k bramborám a promíchejte je, aby se obalily olejem. Na plech vyložený pečicím papírem položte zapékací misku, vložte do ní stehna a zalijte marinádou. Na zbytek plechu vysypte brambory a pečte v troubě předehřáté na 200 °c asi 40–45 minut, dokud kuře i brambory nebudou hotové.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...