Kuře pečené na pivě se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kousky kuřete nejprve opepříme čerstvě mletý pepřem a z obou stran vydatně osolíme. V kastrolu rozpálíme rostlinný olej, do kterého pro lepší chuť přidáme čerstvé máslo. Na rozpáleném tuku kousky kuřete opečeme ze všech stran dozlatova. Mezitím žampiony nakrájíme na tenké plátky.

Do kastrolu ke kuřeti přidáme najemno nakrájenou šalotku. Dozlatova opečené kuře podlijeme světlým pivem a tekutinu svaříme na polovinu. Jakmile je pivo svařené, zalijeme kuřecím vývarem asi do poloviny kousků a hrnec přiklopíme. Dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. K podušenému kuřeti přilijeme smetanu. Zhruba minutu vše povaříme.

Pak na chvíli odstavíme a maso necháme odpočinout. Připravíme si žampiony. Do rendlíku dáme ohřát přepuštěné máslo. Plátky žampionů pokapeme citronem, lehce je opepříme a promícháme a krátce je na másle orestujeme.

Mezitím vyjmeme maso z hrnce a servírujeme je jako první na talíř. Omáčku přecedíme a poté propasírujeme k orestovaným žampionům. Omáčkou přelijeme hotové porce kuřete a dozdobíme nasekanou petrželkou.





Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...