Kuře na víně se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Porce kuřete omyjte, osušte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V pekáčku rozehřejte olej s máslem a opečte na něm maso ze všech stran.

Porce potřete rajským protlakem, podlijte bílým vínem a trochou vývaru a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po chvíli teplotu snižte na 180 °C a maso upečte téměř doměkka. Během pečení podlévejte vývarem a potírejte vypečenou šťávou.

Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Když je maso téměř měkké, přidejte houby k němu a pečte společně doměkka. Před podáváním přelijte maso vypečenou šťávou a posypte nasekanou zelenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...