Kuře na mandarinkách

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře operte, osušte, vystřihněte páteř, odřízněte viditelný tuk a pomocí dlaní zploštěte obě dvě části prsou (kuře se rozevře jako kniha). Osolte ho po obou stranách. Mandarinky omyjte, oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte ořechy, cibuli, rozetřený česnek, 2 lžíce změklého másla, trochu soli, mandarinky a žampiony. Pomocí prstů uvolněte kůži na prsou a pod ni rozetřete nádivku.

V kastrůlku smíchejte šťávu, víno a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Odstavte a nechte zchladnout. Kuře položte do máslem vytřeného pekáčku a zalijte tekutou směsí. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte asi hodinu. Po chvíli teplotu snižte na 180°C a během pečení kuře podlévejte vodou a potírejte vypečenou šťávou.

Upečené kuře vyndejte z trouby, nechte ho přikryté alobalem asi 10 minut a potom ho naporcujte. Porce přelijte vypečenou šťávou a podávejte s dušenou rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...