Kuře na citronech podle Penélope Cruz

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou zvenku i zevnitř. Omyjeme 1 citron a nakrájíme ho na plátky, z obou zbývajících vymačkáme šťávu. Předehřejeme troubu na 200 °C.

Česnek oloupeme, nejdříve ho nakrájíme na tlustší plátky a potom na hranolky. Kůži kuřete na několik místech propíchneme špičkou nože, ale opatrně, abyste neřízli až do masa. Do míst, kde byla kůže propíchnuta, zastrčíme jehličky rozmarýny a hranolky česneku. Kuře pak potřeme solí a pepřem.

Rozehřejeme olivový olej a smícháme ho s citronovou šťávou. Tím pak kuře štětečkem potřeme. Nakonec ještě poklademe plátky citronu, dáme na vymazaný plech a pečeme asi 90 minut.

V průběhu ho ještě poléváme vypečenou šťávou. Ke kuřeti nakonec podáváme buď pečivo nebo zelené fazolky uvařené v páře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...