Kuře marinované v rumu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí křídla vložte do misky, osolte je, opepřete a zalijte 400 ml rumu. Misku uzavřete potravinovou fólií a nechte alespoň 30 minut marinovat.

2. Rozinky naložte do 100 ml rumu a nechte 1 hodinu uležet.

3. Cibuli nakrájejte na jemno a nechte ji v pánvi na másle zesklovatět.

4. Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte pekáč vyložený pečicím papírem a rozložte na něj cibuli a kuřecí křídla. Zalijte trochou vody a zbytkem rumu z marinování. Pečte v troubě dozlatova, asi 25 minut.

5. Podávejte s uvařenou rýží, smíchanou s rumovými rozinkami.

Poznámka k receptu

Pro obměnu jako přílohu uvařte brambory, rozmělněte je a přimíchejte k nim 2 lžičky dijonské hořčice.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...