Křidýlka Piri-Piri

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vyndejte křidýlka z lednice, aby získala pokojovou teplotu. Gril připravte metodou žhavý kaňon. Doprostřed grilu dejte odkapávač. Přiklopte a nechte rozpálit jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo 150 °c.

2. Ostrým nožem odkrojte špičky křídel, pak křidýlka roztáhněte a kůžičku uprostřed prořízněte, nalomte kloubek a křidýlka rozložte naplocho. Celá je důkladně potřete Úžasňáckou směsí a pak je položte na gril na nepřímý žár. Přiklopte a grilujte asi 50 minut až 1 hodinu nebo dokud nebudou křidýlka zlatohnědá a propečená. Až bude zbývat tak 10 minut, potřete je většinou omáčky Piri piri a pak grilujte dál pod poklopem. Pokud bude potřeba, aby byla kůžička křupavější, prostě gril odklopte, křidýlka na několik minut přesuňte na přímý žár a často je otáčejte.

3. křidýlka přesuňte na tác, potřete ještě troškou té úžasné omáčky Piri piri a pak podávejte a užívejte si tu pikantní dobrotu. Áááááno ááááno – jsou fakt skvělý!

Odkaz na Úžasňáckou směs najdete: zde
Odkaz na omáčku Piri-Piri najdete: zde

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...