Jižanské smažené kuře

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa a stehna nakrájíme na menší šikmé proužky. V misce smícháme hořčici se solí a oběma druhy pepře, touto směsí potřeme kuřecí kousky a vložíme je do mísy. Zalijeme je podmáslím a několikrát je v něm opatrně obrátíme.

Do pánve nalijeme trochu oleje a rozpálíme ho. Vložíme plátky slaniny a opečeme je dokřupava. Slaninu vyjmeme a když vychladne, nasekáme ji nadrobno a smícháme se strouhankou. Kousky masa vyjmeme z podmáslí, necháme odkapat a obalíme je ze všech stran ve strouhance se slaninou.

V čisté pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje na střední teplotu, vložíme do ní kousky masa a osmažíme je z obou stran dozlatova. Podáváme je ihned, dokud jsou horké a křupavé.

Poznámka k receptu

Ke smaženému kuřeti podávejte dílky citronu na pokapání a čerstvou zeleninu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...