Bageta s korunovačním kuřetem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Vložte je do pekáče a na každé položte plátek másla. Pečte na 200 °C asi 30 minut. Odložte stranou a nechte vychladnout.

2. Brusinky namočte do cidru a nechte je nasáknout tekutinu. V misce smíchejte majonézu, bílý jogurt, kari, čatní a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, osolte a opepřete.

3. Celer nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno a kuře na kousky. Přidejte brusinky a promíchejte. Přidejte ochucenou majonézu a opět promíchejte, aby se prolnuly chutě. Salát dobře vychlaďte, ideálně přes noc.

4. Vyřízněte vrchní část bagety a vydlabejte část střídy. Bagetu naplňte salátem a přiklopte vrchní částí. Díky tomu, že bagetu naplníte svrchu, nebude vám náplň vytékat.

Odkaz na recept Domácí mangové čatní najdete: zde.

Poznámka k receptu

  • Recept na korunovační kuře vznikl u příležitosti korunovace královny Alžběty II. v roce 1953. Studený majonézový salát získal si mimořádnou oblibu, dnes existují desítky variací. Tady je ta naše.
  • V původním receptu byly místo brusinek rozinky, které se namáčely v červeném víně. Mangové čatní je zase možné nahradit pikantním meruňkovým džemem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...