Tažin z krůtího masa a vajec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krůtí maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kousky. Maso vložte do většího hrnce, zalijte sklenicí vody, přidejte máslo, najemno nasekanou cibuli, celou skořici, osolte a opepřete. Uveďte do varu a duste za občasného promíchání doměkka (podle potřeby ještě podlijte vodou). Měkké maso vyjměte a přendejte do tepla.

Do šťávy z dušení přidejte nasekanou petrželkovou nať a citronovou šťávu. Na mírném ohni vařte, až šťáva zhoustne. Potom vyndejte skořici a omáčku stáhněte z plotny.

Vejce rozšlehejte se solí, pepřem a kmínem. Maso s polovinou omáčky vložte do zapékací nádoby, zalijte vaječnou hmotou, poprašte paprikou a v předehřáté troubě pečte 10-15 minut při 200°C. Zbytek omáčky uveďte do varu a přelijte jí zapečené maso s vejci.

Poznámka k receptu

odávejte horké s čerstvou zeleninou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...