Sváteční krůta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smíchejte majoránku, tymián, rozmarýn, bazalku, česnek a čerstvě namletý pepř.

2. Opatrně nařízněte a nadzdvihněte kůži z krůty tak, abyste maso pod ní mohli potřít olejem. Poté ho rovnoměrně potřete ještě většinou citronové šťávy a zhruba dvěma třetinami bylinkové směsi. Krůtu uvnitř i vně osolte, pokapejte zbytkem citronové šťávy a pokryjte zbylými bylinkami. Troubu předehřejte na 180°C.

3. Podlijte asi 300ml vody nebo vývaru a zakrytou pečte zhruba dvě až dvě a půl hodiny (klidně i déle). Po vyjmutí z trouby nechte krůtu před porcováním ještě asi 15 minut v teple odpočívat. Podávejte s nádivkou, ale také třeba s bramborami.

Poznámka k receptu

Maso plné šťávy, voňavé, se zlatavou kůrčičkou... To může být jen krůta, a jen ta dobře upečená!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...