Krůtí roláda s batátovou kaší

Seznam surovin

Kaše:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Šalotku i česnek nasekejte nadrobno, žampiony na plátky, špenát zbavte řapíků. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm šalotku a česnek. Přidejte žampiony a restujte do změknutí. Nakonec přidejte špenát, a když zavadne, dochuťte solí a paprikou. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout.

2. Krůtí prso očistěte a prokrojte, abyste získali tenký plát. Ten pak ještě zlehka naklepejte paličkou. Poklaďte ho špenátovou směsí, roládu zarolujte a obalte šunkou. Zavažte ji provázkem a položte do pekáčku. Podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 minut.

3. Než se roláda dopeče, připravte kaši. Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte a přidejte k nim kousek másla. Směs nahrubo rozšťouchejte a rozmixujte nebo vyšlehejte dohladka. Nakonec kaši osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Roládu nakrájejte na plátky a podávejte s batátovou kaší.

Poznámka k receptu

Drůbeží roláda je perfektní slavnostní jídlo. Naplňte ji špenátovou nádivkou se žampiony a obalte sušenou šunkou – ta zajistí, že se jemné maso nevysuší, navíc mu dodá zajímavější chuť.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...