Krůtí prsa po zahradnicku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nasekejte najemno a promíchejte ji se sherry, sójovou omáčkou, medem, pepřem a lžící oleje. Marinádou potřete připravené maso, přikryjte a nechte v chladu alespoň hodinu marinovat.

V pekáči rozpalte zbylý olej, vložte do něj maso, osolte ho a krátce z obou stran opečte. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte asi 40 minut (během pečení snižte teplotu na 180°C). Při pečení maso občas polijte šťávou nebo podle potřeby podlijte trochou vody.

Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky (mrkve nechte celé). K masu přidejte celé mrkve a přilijte polovinu horkého vývaru a pečte dále při 180°C 10 minut. Potom přisypte ostatní nakrájenou zeleninu, přidejte zbývající vývar a pečte dalších 10 minut. Maso vyndejte z pekáče na mísu nebo rozdělte na porce a obložte zeleninou. Vypečenou šťávu smíchejte s jogurtem a tuto omáčku podávejte zvlášť.

Poznámka k receptu

Pokrm ozdobte lístky kerblíku nebo petrželky a podávejte s bramborami nebo rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...