Krůtí prsa pečená s meruňkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme ostrým nožem na dva díly. Každý svážeme kuchyňským provázkem do válečku, osolíme, opepříme a posypeme podle chuti mletým chilli. Takto ochucené válečky potřeme olejem a necháme odležet asi 30 minut při pokojové teplotě.

Pak je vložíme do vhodného kastrolu s rozpáleným olejem a opečeme je ze všech stran dozlatova. Maso zalijeme vínem, přidáme polovinu vypeckovaných meruněk nakrájených na malé kousky, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.

Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho, kastrol postavíme na sporák a výpek z masa přivedeme k varu. Přidáme meruňkovou marmeládu a zbylé půlky meruněk, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

Válečky masa zbavíme nití, nakrájíme na plátky, upravíme je na talíře, doplníme půlkami meruněk, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...