Krůtí medailonky s cibulí a knedlíčky

Seznam surovin

Na cibuli:

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky slaniny podélně překrojíme. Krůtí prsa nakrájíme na 8 špalíků, každý obalíme plátkem slaniny, převážeme provázkem, necháme odležet a mezitím připravíme knedlíčky a cibuli.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a při střední teplotě ji necháme v kastrůlku na másle zesklovatět. Zalijeme ji vínem a dusíme, dokud nezměkne (podle potřeby můžeme přilít trochu vody). Přilijeme smetanu a zvolna vaříme, dokud smetana lehce nezhoustne. Na závěr cibuli podle chuti osolíme a opepříme.

V míse smícháme na kostky nakrájené rohlíky, vejce, mouku, máslo sůl a bazalku, vše pokropíme mlékem, opatrně promícháme a necháme asi 5 minut stát. V kastrůlku přivedeme k varu trochu vody a vložíme do něj pařáček potřený olejem. Z těsta utvoříme vlhkýma rukama malé knedlíčky a klademe je na pomoučený tácek. Pak je naskládáme na pařáček a vaříme přiklopené pokličkou asi 10 - 13 minut (podle velikosti).

Medailonky z obou stran zprudka opečeme na oleji, osolíme a přeložíme do malého pekáčku. Na každý medailonek položíme plátek mozzarelly a dopečeme je asi 5 – 8 minut v troubě při 160 °C. Podáváme je s knedlíčky a podušenou cibulí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...