Krůtí maso na houbách a víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso omyjte a osušte, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Obalte každý plátek v hladké mouce a opečte z obou stran v hlubší pánvi na rozehřátém oleji. Přidejte oloupaný na plátky nakrájený česnek,
očištěné nakrájené houby, podlijte vývarem nebo vodou s přídavkem bujonu a vínem.

Zvolna duste, dokud nejsou maso i houby měkké. Nakonec vmíchejte zelenou petrželku.

Podávejte s rýží, bramborami nebo jen pečivem.

Poznámka k receptu

Víte, že odborníci na výživu řadí krůtí maso mezi čtrnáct superpotravin? Má totiž minimální obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Proto ho zařazujte do svého jídelníčku co nejčastěji.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...