Krůtí bulgur s dýní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur v misce zalijte 500 ml lehce osolené vroucí vody a zakrytý nechte nabobtnat. Sceďte ho a přesuňte do mísy.

2. Dýni pokrájenou na kostky o velikosti sousta rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, osolte, opepřete, zastříkněte 2 lžícemi oleje a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Po asi 20 minutách
pokapejte medem a ve vypnuté troubě nechte dojít. Přidejte k bulguru a promíchejte.

3. Krůtí maso osolte a okořeňte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, maso na něm zprudka opečte a pak ho vmíchejte k bulguru s dýní. Vmíchejte dýňová semínka, ořechy a výhonky a dochuťte citronem. Podávejte s plátky jablek a lístky salátu, pokapané zbylým olejem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...