Kohout na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu másla rozpustíme v hrnci. Kohouta nebo kuře naporcujeme na 8 dílů, osolíme je, opepříme, vložíme do hrnce s částí rozehřátého másla a opečeme ze všech stran. Přidáme oloupané cibulky, na proužky nakrájenou slaninu a opékáme asi 10 minut, až cibulka lehce zezlátne. Pak přidáme očištěné žampiony a rozdrcený česnek a podusíme ještě několik minut.

Do vypečené šťávy v hrnci přisypeme mouku a asi 2 minuty opékáme. Přidáme rajčatovou passatu, červené víno a cukr a přivedeme k varu. Přilijeme vývar nebo vodu, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, aby tekutina jen mírně probublávala, hrnec zakryjeme a maso dusíme 50 minut, dokud není měkké.

Maso s cibulkami a houbami vyjmeme z hrnce do nahřáté servírovací nádoby. Šťávu z hrnce přelijeme do mixéru, přidáme zbytek másla a vše rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Přidáme ji do mísy s masem a ihned podáváme na nahřátých talířích a posypané zelenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Jako přílohu podávejte čerstvou bagetu, kterou vytřete výbornou omáčku, případně vařené brambory. A na zapití dobré červené víno (nejlépe burgundské), které jste použili i na vaření.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...