Pečená kachní prsa na medové omáčce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, naložíme do medu rozmíchaného s rumem a sójovou omáčkou a necháme odležet v chladu do druhého dne.

Pak marinádu z masa slijeme do kastrůlku a svaříme dohusta. Marinované maso vložíme do pánve s rozehřátým olejem (kůží dolů) a opečeme ho dorůžova a dokřupava. Maso otočíme, přidáme k němu oříšky a krátce opečeme. Pak vše vložíme do trouby vyhřáté na 120 ° a pečeme asi 15 minut (maso musí zůstat uvnitř růžové).

Upečená prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme je i s oříšky na talíře, podlijeme teplou medovou omáčkou a podáváme s uvařenými brambůrky posypanými cibulovou natí.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...