Pečená kachna s jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu opláchneme vodou, osušíme, zvenku i zevnitř ji osolíme, ochutíme novým kořením a uložíme v chladu, nejlépe přes noc.

Pak ji položíme hřbetem dolů do pekáčku, propícháme ji na tučných místech vidličkou a podlijeme 1 dl vody. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Po 90 minutách kachnu odklopíme, přidáme k ní omytá jablka zbavená jádřinců a nakrájená na čtvrtky, vše přelijeme šťávou z limetky rozmíchanou s medem a trouchou skořice a pepře a dále pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud se na povrchu masa nevytvoří zlatavá kůrčička. Během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.

Hotovou kachnu naporcujeme a podáváme s pečenými jablky. Vhodnou přílohou je rýže.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...