Kachní stehna pečená na letních jablkách

Seznam surovin

Na zelí:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachní stehna očistíme, osolíme a okořeníme kmínem a troškou skořice. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na osminky a rozložíme na dno pekáčku. Položíme na ně okořeněná stehna, vše podlijeme vínem, přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 60 minut. Pak pekáček odklopíme a stehna dopečeme dozlatova. Během pečení maso průběžně podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem.

Upečená stehna a jablka opatrně vyjmeme a uložíme v teple. Pekáček s výpekem postavíme na sporák a výpek přivedeme k varu (je-li tekutiny málo, přilijeme trochu vody). Vše povaříme, zahustíme instantní jíškou a přecedíme. Stehna s jablky rozdělíme na talíře, přidáme zelí, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s knedlíky (houskovými, karlovarskými nebo bramborovými).

Zelí: V kastrolu rozehřejeme tuk a lehce na něm osmahneme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme zelí nakrájené na nudličky, osolíme, osladíme a trochu podlijeme vodou. Kastrol přiklopíme a zelí dusíme doměkka. Pak ho dochutíme vinným octem, solí a cukrem, zaprášíme hrubou moukou, promícháme a krátce povaříme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...