Kachní paštika se švestkovou salsou

Seznam surovin

Na paštiku :

Na salsu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Játra namelte nahrubo společně s cibulí a česnekem, osolte a opepřete, přidejte kmín a pořádně zamíchejte. Směs dejte přiklopenou péct při 170 stupních na asi 45 minut. Občas zamíchejte.

2. Do upečené směsi přidejte rozpuštěné máslo a ponorným mixérem mixujte do jemné konzistence. Přidejte čerstvé nasekané bylinky, zamíchejte, popřípadě dochuťte solí a pepřem, a dejte chladit ve formě do ledničky zhruba na tři hodiny.

3. Zatímco paštika tuhne, připravte pečenou švestkovou salsu. V hrnci smíchejte ocet s medem v poměru 2:1, pepřem a zredukujte o třetinu. Smíchejte s nakrájenými švestkami a dejte péct cca na 30 minut, dokud švestky nebudou měkké. Cibuli nakrájejte najemno a spolu s limetkovou šťávou smíchejte s upečenými švestkami. Dochuťte solí a pepřem.

Poznámka k receptu

Nebespán café & apartments v Kašperských Horách je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem a k dispozici je i zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek. Můžete se zde ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích či v komfortních apartmánech.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde