Kachna s koňakem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu rozporcujeme na menší kusy, ty dáme do pekáčku, posolíme, podlijeme vodou a společně se zeleninou a kořením (mrkev, cibule, tymián, bobkový list) pečeme asi devadesát minut doměkka.

Po upečení porce kachny vyndáme, polejeme koňakem a na pánvi oflambujeme. Výpek z pekáče přecedíme, uvedeme do varu, přidáme kávu, máslo a zahustíme hladkou moukou. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.

Při servírování položíme na talíř plátky melounu a kousky hrušky, na to horkou kachnu a vše přelijeme omáčkou. Jako přílohu doporučujeme dušené žampiony s celerovou natí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...